Omgeving

 

Het gastenverblijf staat circa 3 kilometer buiten het dorp Zevenhuizen (gemeente Leek, provincie Groningen). Zevenhuizen is een klein lintdorp met circa 2.800 inwoners en heeft een onder andere een slagerij, een bakkerij, een supermarkt en een prachtig geoutilleerde sauna (De Waterlelie). Het dorp heeft een enthousiaste en hechte gemeenschap en won daarmee in 2011 de strijd om "Het leukste dorp van Groningen”.


 
In de onmiddellijke omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en zwemmen. U kunt uw eigen paard meenemen en wanneer u geen paard heeft, kunt bij Ruitercentrum het Fjordenpaard een paard huren.  Ook het maken van een rondrit per huifkar behoort tot de mogelijkheden.
 
Het Nanninga's bos en het Harensche Bosch vindt u op loopafstand en het prachtige natuurgebied rond Bakkeveen (provincie Friesland), met z'n Mandeveld en het landgoed de Slotplaats, kunt u per fiets bereiken.
 
Op warme dagen is de nabijgelegen recreatieplas het Ronostrand (provincie Drenthe) een heerlijke plek om al zwemmend en zonnebadend de dag door te brengen.
 
In de buurt vindt u bovendien de lange-afstandswandeling "Strunen langs baggels en baksteen", ofwel het Westerkwartierpluspad. Deze wandeling van 165 km. voert door het Groningse Westerkwartier en door delen van Friesland en Drenthe.