Uitstapjes

U kunt verschillende uitstapjes maken. De stad Groningen, met al zijn cultuur en vertier, ligt op circa 25 kilometer afstand. Wanneer u de A7 neemt, bent u er in ruim 30 minuten.
 
Dichter bij huis vindt u de musea van Nuis en Niebert (het landbouwmuseum 't Rieuw –achter de Coendersborg-, 't Steenhuus en de molen), het Abel Tasmanmuseum in Lutjegast of de uit de tachtigjarige oorlog overgebleven Zwartendijksterschans.
 
In Roden kunt u gezellig winkelen of een bezoek brengen aan het speelgoedmuseum. Ook in Leek zijn volop mogelijkheden. Hier vindt u het landgoed Nienoord, met zijn borg, een zwemparadijs, een speeltuin met kinderboerderij en het rijtuigenmuseum. Waterliefhebbers kunnen terecht bij het Leekstermeer. Met een gehuurd bootje verkent u Groningen vanaf het water.
 
Attractieparken zijn niet zo dik gezaaid in het Noorden van Nederland, maar voor kinderen is Duinen Zathe in Appelscha een aanrader. Op een regenachtige dag kunt u met kleine kinderen naar de indoor speeltuin Flippies Pretpaleis in het nabijgelegen Bakkeveen. We hebben op onze links-pagina Links opgenomen naar een aantal van de uitjes.
 
Wilt u een dagje zon, strand en zee, dan kan dat ook. Vanaf Zevenhuizen is een dagje Schiermonnikoog prima te doen en ook Ameland is eigenlijk vlakbij.